Is het je wel eens opgevallen dat wanneer de zon schijnt de mensen op straat veel meer lachen? Ik verwonder me er zelf wel eens over, zeker als ik in een drukke menigte loop waar mensen ook nog haast hebben hoe weinig er naar elkaar gelachen wordt op straat.
Zo zonde! Het kleine gebaar van jouw glimlach kan een groot cadeau zijn voor een ander. Je weet vast hoe het voelt als een onbekende jou met een glimlach begroet. De zon breekt heel even door toch? Ook als het regent, of misschien wel juist dan!
Let ook maar eens op wat er gebeurd als je in je meditatie een lichte glimlach om je lippen brengt. Je ogen worden zachter, je wangen ontspannen zich en zonder dat je het bewust merkt ontspannen er nog veel meer spiertjes in je gezicht. Gevoelens van weerstand kunnen makkelijker smelten. Je neemt letterlijk een houding van mildheid en liefdevolle vriendelijkheid aan.
Hoe mooi is het om dit vaker de wereld in te sturen. Gewoon, om een verschil te maken!
Volgende week zondag 30 april ben ik jarig, en ik vind het een mooie traditie om een nieuw “mindfulness project” te vieren.
Vorig jaar ontving ik jullie prachtige foto’s in het project ‘Mensen om van te houden’  Dit jaar zou het een groot cadeau zijn als je mee wilt doen aan het project Time to smile! : )
Wat houdt dat in? Het is heel makkelijk:
Ik nodig je uit om een dag lang (en een week mag ook ; ) je glimlach te sturen aan zo veel mogelijk mensen die je tegenkomt.
Bekenden maar zeker ook onbekenden! Laat je niet ontmoedigen als jouw lach niet wordt beantwoord…. voel dan de vreugde van géven. Als je nog een stapje verder wilt gaan kun je er vanuit je hart de wens aan toevoegen dat het de ander goed mag gaan. Dat hij of zij gelukkig mag zijn. Zie maar of dat je past. Je glimlach is meer dan voldoende.
Dit zou een heel mooi verjaardagscadeau aan mij zijn! De uitnodiging is om je ervaring achteraf te delen in een reactie op deze blog. Zo kan iedereen die meedoet of komt lezen weer met jou mee genieten.
En foto’s van jullie lach zijn ook meer dan welkom. Mail ze naar me toe, dan plak ik ze op de site (en dat kan prima anoniem!)

EEN HART DAT KAN GEVEN
IS EEN HART DAT VERTROUWT
IN DE OVERVLOED VAN HET LEVEN
EN IN DE VERBONDENHEID

ALS IK GEEF AAN JOU,
GEEF IK OOK AAN MEZELF.
JOUW VREUGDE VAN ONTVANGEN
IS MIJN VREUGDE VAN GEVEN.

Even een belangrijke praktische noot, geheel off-topic: voor diegenen die mijn blog volgen en een email ontvangen. Graag je reactie achterlaten via de homepage van de site. Op de een of andere manier komen reacties via de mail van WP niet goed op de website terecht. Via de website zelf moet dit goed gaan!

Liefs Roos