Ik ben erg blij dat ik de compassie sessies bij Roos heb kunnen volgen. Ik heb op een warme, vriendelijke manier opmerkzaam leren zijn.
Het mooie van de begeleiding van Roos is dat zij een natuurlijke oprechtheid, warmte, gevoeligheid en nieuwsgierigheid heeft en hiermee echt belichaamt waar compassie over gaat. Zij durft te leven naar haar belangrijkste waarden. De sfeer was steeds zodanig dat ik mezelf kon zijn en me open kon stellen, hoe ik me ook voelde. Er kon ervaren worden wat er te ervaren was. Hierdoor kregen de sessies diepgang.
Als je twijfelt om je aan te melden, raad ik je aan: doen! Het is de tijd en energie absoluut waard.
Thijs

Roos heeft mij enorm geholpen met de 1 op 1 coaching. Roos een heel erg fijn en zacht persoon, die mensen meteen aanvoelt. In de sessies voelde ik me direct op mijn gemak en rustig. Tijdens de intake wist ze meteen de vinger op de zere plek te leggen en de dingen waar ik tegen aanliep in kaart te brengen. 

Roos heeft mij geholpen weer terug bij mijn gevoel te komen. 
Elke

Ik heb in de individuele training geleerd dat ik veel dichter bij mezelf mag blijven. 
Ik was altijd bezig om het een ANDER  naar de zin te maken en durfde geen NEE te zeggen, daardoor had ik geen energie meer om leuke dingen voor mezelf te doen en ook geen behoefte meer aan. Nu heb ik geleerd om tijd voor mezelf te nemen en dat er nog veel leuks is in het leven. Van je eigen keuzes maken word je een stuk gelukkiger!
Lieve, Roos bedankt dat je me hebt weten te raken. Ik voel dat ik er mag Zijn.

Marijke

Een training mindfulness zat al een tijdje in m’n hoofd. Toen ik per toeval op de website van Roos kwam dacht ik: ik ga kennismaken met Roos! Onze eerste ontmoeting in de natuur was positief en mijn persoonlijke reis (op zoek naar mijn hart), met Roos als reisbegeleider, was heel bijzonder. Roos voelt mij goed aan en weet op de juiste momenten de juiste vragen te stellen die mij verder hebben gebracht. Het persoonlijke contact, de oprechte interesse in mijn reis en de open, eerlijke en vrolijke benadering van Roos vond ik heel prettig. Inmiddels heb ik ook een fijne stiltedag ervaren en vervolg ik mijn reis met de compassietraining. Dank je wel Roos. 

Leonie

Als 25-jarige, nuchtere vrouw begon ik sceptisch aan de training bij Roos. Maar al na de tweede bijeenkomst was ik ervan overtuigt dat ieder mens baat zou kunnen hebben bij een training mindfulness. De training is een eigen ontdekkingsreis en creëert op een bijzondere manier bewustwording; over jezelf en hoe jij met het leven omgaat. Dankzij de inzichten die ik heb opgedaan neem ik mijn eigen gedachten niet meer zo serieus en kan ik soms lachend kijken naar de bizarre stroom die voorbij komt. Ook vond ik het fijn om te merken dat veel mensen in mijn omgeving – ook van mijn leeftijd – geïnteresseerd waren in mijn ervaringen met mindfulness. Ik heb de training al vaak aangeraden, want ik gun iedereen meer mindfulness in zijn of haar leven.

Robin

Hoe zou het zijn om 8 weken achter elkaar in de wereld van mindfulness te stappen door er elke dag mee te oefenen? Mijn ervaring is heel positief! De 8 weekse training helpt mij gedurende de dag meer in contact met mezelf en het ‘hier en nu’ te blijven, waardoor ik beter in staat ben om me niet te laten leven door alles wat altijd maar ‘moet’.  Ik ervaar meer ruimte waardoor ik rustiger en beter gefocust kan blijven. Na 8 weken training voelde ik me ook een beginner die het vanaf dan zelf mag gaan vormgeven. Maar met de mooie basis van de training en mijn positieve ervaring ga ik daar graag mee aan de slag.
Roos, dank je wel voor je plezierige, rustige en open manier van begeleiden. Ik kom graag nog eens een terugkom- of stiltedag bij je volgen.

Liliane

Door de training heb ik geleerd om mijzelf te accepteren en minder druk op mijzelf te leggen. Daarnaast word je je bewust van gewoontes en hoe je deze kan doorbreken. Roos begeleidt op een fijne manier en laat je dichter bij je gevoelens komen op een ongedwongen manier. Ze geeft je tijdens de training een vertrouwd gevoel waarin je jezelf mag zijn.

Sandra

Begin 2015 kwam ik thuis te zitten met een burn out, zat slecht in mijn vel, kon nog nauwelijks ergens van genieten en had veel stress. Nu drie maanden later, kan ik zeggen dat de mindfulness training me veel inzicht in mijn eigen patronen heeft gegeven. Dit was zo nu en dan behoorlijk confronterend , maar ik begon me te  realiseren dat ik aan veel situaties, gebeurtenissen en gevoelens zelf weinig kan veranderen, maar wel aan de manier hoe ik er op reageer en hoe ik daarmee omga.

Gedachten zijn geen feiten en mild zijn naar jezelf toe, speerpunten die gedurende de training steeds meer begonnen te ‘landen’ en waar ik nu ook nog vaak op terug kan vallen. Ook kan ik nu weer volop genieten en voel ik me blij, ik beleef bepaalde gebeurtenissen bewuster en intenser dan voorheen.

Roos leidt de groep op een heel prettige, open en respectvolle manier. Ze voelt goed aan waar er in de groep behoefte aan is en speelt daar op in. Ze neemt de tijd om naar je te luisteren en heeft een prettige stem om naar te luisteren. Het uitwisselen van ervaringen met medecursisten heb ik als zinvol ervaren.

Miranda

Door mijn werk bouw ik dagelijks spanning op, mindfulness helpt mij om weer bij mezelf te komen en daar de rust te vinden. Roos geeft geen adviezen, maar vraagt naar mijn (vaak) onbewuste gedachten en gevoelens. Zodat ik bewust een andere keuze kan maken, wat een gevoel van vrijheid geeft.  Ik kan  dit in elke situatie toe passen, mits ik mindful aanwezig ben.

Rob

Coaching bij Roos voelt als thuiskomen. Door de veilige sfeer die Roos creeert en haar scherpe observaties en vragen lukte het mij echt om tot een onderliggende kern te komen. Het is moeilijk in woorden te vatten, het is iets om te voelen, maar Roos heeft me weer leren vertrouwen op mezelf en op het leven.

 

Juul

Voor mij was Roos een sensitieve en aandachtige coach. Waar ik zelf soms door de bomen het bos niet meer zag wist Roos door te voelen, de juiste vragen te stellen en de tijd te nemen elke keer weer mijn kern te raken.
Roos heeft mij geleerd dat ik voor mijzelf mag gaan staan en om dat wat ik instinctief voel serieus te nemen.

Marjolein

Afgelopen periode heb ik bij Roos een individuele mindfulness training gevolgd. Ik heb er veel in ervaren. Er was de ruimte om voor mij lastige situaties bespreekbaar te maken en te ervaren wat mindfulness daarin voor mij kan betekenen. Hierin heeft Roos op een hele plezierige manier ingespeeld op mijn persoonlijke behoefte en heeft dit voor mij extra verdieping gegeven aan de training. Tevens heeft zij me goed geholpen met het daadwerkelijk toepassen van de mindfulness oefeningen in mijn dagelijkse ritme.
Ervaar je stress, druk, zit je niet lekker in je vel ik kan je Roos van harte aanbevelen om met jou daarmee aan de slag te gaan. Ze zorgt voor rust en in een fijne sfeer helpt ze je wel de zaken echt aan te pakken!


Wouter


Mijn man en ik hebben samen een mindfulnesstraining bij Roos gevolgd. Ik voelde me door Roos uitgenodigd om te luisteren met een open hart, met de focus op wat nu is. Juist als je elkaar zo goed kent, kan het een valkuil zijn om situaties te willen inkleuren op basis van eerdere ervaringen of gebeurtenissen. Tijdens de training heb ik geleerd om met nieuwe ogen naar de ander te kijken, zonder oordeel en inclusief alles. Roos begeleidde ons hier op een heel prettige manier bij: ze vulde niets in en gaf geen adviezen, maar zoomde juist met aandacht en mildheid in op de ervaring van dat moment. Voor ons is dit een heel verrijkende training geweest, en het begin van meer ruimte en keuzevrijheid.

Marije

Roos heeft mij tijdens de individuele sessies veel inzicht gegeven in mijn patronen en gedachten. Door middel van mindfulness en compassie heb ik geleerd deze op een andere manier kan benaderen waardoor ik veel meer innerlijke rust ervaar. Ik heb Roos ervaren als een betrokken en warm persoon die de tijd en ruimte neemt voor persoonlijke aandacht.

Leon

Jaren geleden had een mindfulness training gedaan waarin ik vooral geleerd heb om mezelf minder te veroordelen. Door de jaren heen verbleekte die vaardigheid een beetje en merkte ik dat ik negatiever werd, naar mezelf en naar mijn omgeving. Tijdens de compassietraining werd ik langzaamaan weer positiever. In eerste instantie naar mezelf toe en vervolgens ook naar mijn omgeving. Dat past veel beter bij wie ik ben.
Ik was ook blij met de ondersteunende, leerzame theorie en de onderlinge uitwisseling binnen de (erg fijne) groep.
De begeleiding van Roos heb ik als heel prettig ervaren. Geen fratsen, gewoon, rustig en vanuit een sterk observatievermogen. Heel fijn vond ik haar manier van vragen stellen na een oefening. Vragen die me dichter bij mezelf brachten. De vraag achter de vraag zeg maar. Dit helpt me om nu ook soms bij mezelf door te vragen. Dankjewel Roos!

Ingrid

De Mindfulnesstraining bij Roos heeft mij veel goeds gebracht. Meer rust in mijn hoofd, bewustere omgang met stress en ik ben liefdevoller naar mezelf geworden en alle mensen om me heen. Roos is mindful en begeleidt de oefeningen met gepaste afstand, zodat je leert voelen wat je zelf ervaart. Het was daarbij fijn om elke week mijn ervaringen met Roos en de andere deelnemers te delen.

Philip


Alle ballen hoog houden lukte niet meer. Ik merkte dat mindfulness oefeningen me rust gaven. Ik wilde weer thuiskomen in mijn eigen lichaam. Ik ben de 8 weekse mindfulness training gestart bij Roos. Het was even wennen, maar Roos stelde me dermate op mijn gemak (door niet te oordelen maar te accepteren in mildheid en vriendelijkheid) dat het al gauw heel prettig was. Het zijn in het “nu” voelt als thuiskomen zonder oordeel en met compassie.”

Anne

Ik ben heel blij dat ik de mindfulnesstraining bij Roos heb gevolgd. Ik heb ervaren dat mijn adem mijn beste vriend is. In tijden van spanning en drukte, maar ook in de gewone dagelijkse bezigheden is dat altijd weer iets om naar terug te keren. De begeleiding van Roos heb ik als uitnodigend en helder ervaren. Ze weet een veilige plek te creëren om werkelijke aandacht te kunnen geven.”

 

Iris

De training bij Roos was mijn eerste kennismaking met Mindfulness. Wat het vooral voor mij betekend heeft is dat ik het ‘nu’ meer los kan zien van ‘de rest’. Veel van mijn gedachten, emoties en verzet wat ik dan kan voelen, gaan over het verleden of de toekomst. Iets waar ik nog last van heb van tóen, of waar ik erg tegenop zie stráks. Het was echt een bevrijding te merken dat ik het ‘nu’ eigenlijk best goed aankan. Ik ben daardoor wat minder gaan piekeren, voel soms minder onrust kan dingen wat beter parkeren omdat ik me dan weer kan bedenken dat ik er ‘nu’ niets mee hoef. Dat geeft rust. En verder ben ik wat beter voor mijn lichaam gaan zorgen. Door de aandachtsgerichte oefeningen en nieuwsgierigheid naar mijn lijf ben ik het toch met andere ogen naar gaan kijken en vind ik het belangrijker bijvoorbeeld op tijd te eten. Ten slotte hebben de stiltedagen mij doen inzien dat ik best kan verstillen en het kan verdragen als er niet constant prikkels en afleiding is. Ik vind het zelfs prettig! Nooit gedacht. Wat ik pittig aan de cursus vond was het iedere dag mediteren thuis. Toch heb ik daarin een aantal hele prettige oefeningen ontdekt die ik achteraf bezien niet had willen missen.”

 

Anoniem