Vanochtend werd een afspraak die ik had met iemand afgezegd. Ik had er naar uit gezien, en ook voelde ik bij het opstaan de behoefte aan wat langer tijd voor mezelf om een ervaring van de avond ervoor langer te laten bezinken. Dubbel dus.

Het mooie aan deze gebeurtenis was dat ik me weer besefte hoeveel ik aan veerkracht en flexibiliteit heb gewonnen sinds ik mediteer en vanuit mindfulness leef. Veranderingen roepen bijna geen weerstand of teleurstelling meer op. Sterker nog, hoe meer ik in lijn leef, handel en voel vanuit mijn eigen behoefte hoe sterker het leven me antwoordt met precies datgene wat ik op dat moment werkelijk nodig heb. Niet wat ik denk nodig te hebben (omdat het zo hoort, moet, enz), maar vanuit de behoefte die in lijn ligt met het huidige moment. Mijn huidige stemming, behoeften en verlangens.
Het wordt zo’n mooi spel om hier elke dag weer beter naar te luisteren. Vanochtend kon ik ook zo’n vreugde voelen over de perfectie van deze balans in het universum. Alles is energie en in perfecte harmonie en synchroniciteit afgestemd wanneer we zijn afgestemd op het hier en nu. Het leven reageert onmiddellijk met een pasklaar antwoord, wanneer je serieus neemt wat er NU is aan gevoelens, hartsverlangens. Je boodschap is dan helder en je trekt precies dat aan wat je nodig hebt. Deze natuurwet ga ik hier nu niet verder toelichten; ik voel vooral de behoefte de vreugde te delen over deze energetische logica. Het potentieel dat je kunt gaan leven als je dit principe leert kennen en er op vertrouwd. De deuren die er opengaan.

Een beseffen en weten met mijn hoofd wordt veel meer ervaren in de realiteit. Het daalt in en snappen wordt werkelijk inzicht. Als deze bal eenmaal aan het rollen is wordt het zo leuk om het levensspel te spelen. Je leert zien dat alles wat jij (bewust of onbewust) uitzendt werkelijkheid wordt en dat er in je behoeften wordt voorzien.
En dat maakt dat je je gaat beseffen dat jij dus de creator bent van je eigen leven! En dus volledig verantwoordelijk voor wat je in dat leven hebt aangetrokken. Welke thema’s kom je tegen? Welke mensen trek je aan? Welke emoties keren telkens terug?
Ik hou van dat onderzoek! Ik word er blij van. Want een dieper besef daalt in dat alles mogelijk is. Alles wat je zelf voor mogelijk houdt…
En het leven stuwt me merk ik voort op die weg van onderzoek. Ik ervaar het als een lachende aanmoediging om te gaan vertrouwen op deze innerlijke leiding. Toe maar, ga maar, je bent precies op de goede weg. Stap voor stap. De richting van vreugde en liefde volgend.