Het leven vraagt me in deze periode van mijn leven diep te vertrouwen. De enige weg daarheen is die van overgave. Het is een must! Ik ben de weg ingeslagen van het volgen van mijn hart en dit neemt geen genoegen met compromissen of achterdeurtjes om door te ontsnappen. Het vraagt om een volledig Ja. Ja tegen de levensstroom, en ook een volmondig ja tegen en vanuit mezelf. Een welkom heten aan mezelf en te onderzoeken wat ik hier kom brengen op deze wereld. Kan en wil ik hier volledig instappen? Vol vertrouwen aan te bieden wat ik uit te dragen heb. Dit werkelijk neer durven zetten.
Niet eerder op mijn levenspad heb ik me zo uitgedaagd gevoeld om in mijn kracht en licht te komen staan. Mijn bescheidenheid en twijfels aan de kant te schuiven en werkelijk mijn plek in te nemen. Daar ook bewust voor te kiezen! Wow, dat is ook spannend. Het vraagt een durven aankijken van diepste angsten die me daarin belemmeren. Het vraagt om mildheid en compassie deze angst niet af te wijzen, het zien voor wat het is en het te omarmen. Ik kan niet stralen als ik niet ook de schaduw heb bekeken. In een coaching sessie in de natuur met Sander de Zwart heb ik mijn belemmering letterlijk vast gehouden, gevoeld en van binnen laten resoneren. Er was verdriet. Een diep verdriet en tegelijkertijd was het heel zacht. Mijn tranen niet vanuit een verkramping of gevecht, maar een laten gaan. Een loslaten. Om ruimte te maken voor het nieuwe, waar ik in wil stappen. Ik kon voelen dat ik niet bang was voor dit oude, angstige patroon. Ook dit is een onderdeel van mij en ik kan het aankijken, doorvoelen en vervolgens kiezen hoe ik me hier toe wil verhouden. Dan ben ik weer vrij!
Mijn keuze is overgave. Overgave aan mijn volledige zelf. Mijn ware zelf, vrij van angst. Mijn intuïtie zie ik hierin als een belangrijke ‘drager’. Mijn gevoeligheid als kracht. Deze wijsheid wint al steeds meer aan ruimte. Hier kan ik op vertrouwen. Mijn verstand wil af en toe op de rem. Ik kan er nu naar glimlachen. Het leven laat zich niet remmen.

“Yes Life, here I am!!”