Nieuws


Najaar 2019: opleiding tot EMOTIECOACH

Vanaf september 2019 start ik met een vervolgopleiding om mijn individuele coaching verder te specialiseren. Vera Helleman heeft een methode ontwikkeld die snel en zeer effectief richting geeft bij een emotioneel knelpunt. De ingang van het gesprek is het navigatiesysteem van je emoties. Deze vertellen je namelijk precies wat je nodig hebt en waar je je aandacht op mag gaan richten.
Tegen die tijd zul je ongetwijfeld meer gaan horen en lezen over deze methode, die ik vanaf 2020 zal gaan inzetten in mijn individuele trajecten.

Neem gerust contact op als je nieuwsgierig bent en vast meer informatie wilt!


Groei in AANBOD

Sinds februari 2019 heb ik meer tijd om mijn eigen praktijk uit te gaan bouwen. Dit betekent dat er ruimte is gekomen voor een breder aanbod in mindfulness- en compassietraining, workshops, individuele begeleiding en (dag)retraites.
Dit jaar, 2019, heb ik ook de samenwerking opgezocht met Peter van den Burg, oprichter van Yoga Terschelling, en zal ik met hem een mindfulness weekend aanbieden. Ook geef ik workshops op het yoga festival Terschelling, waar Peter ook de drijvende kracht achter is.
Volop beweging dus! Laat me graag weten als er wensen of vraag is naar een bepaald thema, aanbod of individueel traject.


Start bijscholing tot COMPASSIE trainer in oktober 2017

In Oktober start ik met een bijscholing tot compassietrainer bij het Centrum voor Mindfulness. Deze training wordt ook wel MBCL genoemd. (Mindfulness Based Compassionate Living)
Deze opleiding bestaat uit twee modules en het zelf volgen en eigen maken van de training.
Hierna ben ik klaar om de compassietraining ook zelf aan te gaan bieden. Je zult in 2018 dus ook terecht kunnen voor een mindfulness compassie training.
Leuk om te horen als je belangstelling hebt!

Wijziging in agenda per 1 mei 2017

Per 1 mei veranderen de dagen van de ochtend- en avondmeditatie. De avondmeditatie gaat vanaf dan op de dinsdagavond (19.15) vallen en de ochtendmeditatie (9.15)  op vrijdag.

Vergoedingen 2017

Wil je weten of je mindfulness training in aanmerking komt voor vergoeding? Check het bij je zorgverzekering: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness#vergoeding
Op deze website van zorgwijzer vind je een helder overzicht.

Extra meditatie ochtenden vanaf oktober 2016!

Voor diegenen die hun mindfulness beoefening willen onderhouden met de steun van een kleine groep mensen is er een extra meditatie mogelijkheid op de woensdagochtend. Zo is er met de bestaande meditatie avonden nu élke week een aanbod Met een strippenkaart kun je zowel in de avond als de ochtend terecht, als er voldoende plek is.
Lees er meer over op de site onder het menu mindfulness.

Uitbreiden meditatie avonden; in voorbereiding….

Er is een groeiende belangstelling voor de avond meditatie groep.  Ik ben nog aan het overdenken en puzzelen hoe en wanneer ik kan uitbreiden, maar als je belangstelling hebt om deel te nemen laat het me dan alvast weten!

Trainingsdata  voorjaar 2016 staan gepland!

Er starten weer een mindfulness trainingen in maart en mei 2016.
Vanaf NU kun je je aanmelden voor een (gratis) kennismakingsgesprek.
De training bestaat uit acht vrijdagmiddagen en één langere oefendag in stilte op zondag.

We zijn weer welkom in de sfeervolle ruimte van yoga studio Bindi in het centrum van Amersfoort.

Retraitedatum 2015 bekend

De datum en locatie voor de mindfulness stilte retraite is bekend! We zijn 9-10-11 oktober te gast op kasteel Stoutenburg in Amersfoort.
Lees er alles over op de retraite pagina.
Wij zien er naar uit!

Groet, Roos en Anne

Goed nieuws

Per 1 januari 2015 zijn er een aantal grote zorgverzekeraars die mindfulness training vergoeden bij burn-out klachten en een verwijzing van de huisarts.
Check bij je eigen zorgverzekeraar of er wellicht een (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk is.

Via een link van https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/intro.aspx  kun je zien welke ziektekostenverzekeraars mindfulness vergoeden en onder welke voorwaarden.