WORKSHOPS

Naar binnen keren en vertragen

 

Het beoefenen van mindfulness kan in één ademteug, een drie minuten adempauze, een meditatie van een half uur, maar soms wil je langer de tijd nemen om bewust te pauzeren. Een stiltedag zou je ook een mini retraite van één dag kunnen noemen.

Een dag in stilte doorbrengen nodigt je uit om voor een moment uit de maalstroom van het leven te stappen en bewust een tijd te creeeren waar je kunt ZIJN in plaats van DOEN. Om aanwezig te zijn bij dat wat er van moment tot moment is. Door te vertragen en stil te worden kun je luisteren naar dat wat er in jou leeft.
We scheppen met elkaar een sfeer en intentie om hierbij aanwezig te blijven, en om ruimte te maken voor de ervaring. Zonder te hoeven oordelen. Zonder dat er iets is wat je hoeft te bereiken en zonder dat er iets hoeft te worden opgelost. In die stille open ruimte kun je de verbinding weer gaan ervaren met jezelf en met het leven.

Geleide- en stilte meditaties uit o.a. de mindfulness- en compassie training, rustige yoga, loopmeditatie en een stiltewandeling vormen globaal structuur van de dag. Ik speel graag in op wat er in het moment ontstaat en hoe de sfeer is. Er is binnen het programma voldoende ruimte voor jouw eigen keuzes, om bijv. samen of juist alleen te zijn.

 

                                     “Als je stil bent jij,  Gaat er iets gebeuren, Iets dat Leven heet”

                                    Leo van der Laan