MEDITATIE AVONDEN

‘De kracht van verbinding’

Wekelijks aandacht geven

Het kan lastig zijn om de discipline en het commitment te blijven opbrengen in je beoefening van mindfulness. Of misschien mis je de steun en de inspiratie van gelijkgestemden. Samen mediteren is krachtig en verbindend. Daarom is er iedere week de gelegenheid om in een kleine groep mindfulness te beoefenen en een rustpunt te creëren in de drukte van alledag.

Deze bijeenkomsten staan open voor iedereen, beginnend of ervaren met meditatie. In het bijzonder zijn de meditaties geschikt voor mensen die al eens eerder een mindfulness- of compassie training hebben gevolgd en hun beoefening willen verdiepen met steun van anderen. Maar ook met een andere intentie en zonder de training te hebben gevolgd ben je van harte welkom.
Het programma verschilt per keer en is dikwijls samengesteld rondom een inleidend thema. We eindigen doorgaans met een meditatie in volledige stilte. Na afloop is er de gelegenheid om na te bespreken en persoonlijke ervaringen uit te wisselen of nog even in stilte samen te zijn.

“Meditatie is heel eenvoudig. Het is gewoon gaan zitten en met je aandacht blijven bij dat wat er is.”

Edel Maex

De stilte ervaar ik zoveel stiller, mooier en intenser als ik samen met anderen mediteer. Dit maakt voor mij elke meditatie avond weer bijzonder. Het is echt een uitnodiging om naar binnen te keren, te voelen, te zijn.
Roos verweeft “onze gemoedstoestand”  in de meditaties, zodat deze altijd aansluiten bij het moment en behoefte. Dat voelt fijn en persoonlijk. Het delen van ervaringen (mag, hoeft niet) vergroot voor mij het gevoel van verbondenheid en compassie.
Daarbij maakt dit mij nog bewuster van mijn eigen ervaring, ook doordat Roos op haar eigen aftastende, verdiepende wijze van vraagstelling verheldering en inzicht geeft.
Wilma