” And I intend to walk untill
My vision’s clear and mind is still
Following that subtle voice within ”  -Fia

We hebben allemaal onze eigen manier waarop we keuzes maken in het leven. Voor de een is het belangrijk er nog een nachtje over te slapen en te wachten, de ander luistert naar de taal van zijn of haar emoties en voor mij is het mijn intuitie die ik heb te volgen. Ik ontdek dat dit de enige weg is waarop ik beslissingen neem die passen bij mijn hart.

En intuitie is voor het hoofd zelden logisch, wat maakt dat ik er ook de nodige uitdagingen in aan te kijken heb. Mijn ingevingen zijn haarscherp, maar ook heb ik een sterke geest die er voor ik er erg in heb tussen zit.

In het verleden heb ik me onbewust vaak door mijn hoofd laten leiden in het maken van beslissingen. Vaak koos ik op mijn sterke wilskracht, of omdat ik dacht dat anderen dit of dat van me verwachtten. Allerlei overtuigingen overschreeuwden het zachte gefluister van mijn intuitie.

Want het kenmerk daarvan is het dat het subtiel tot je spreekt, heel zacht. Ook is het altijd in het moment en eenmalig! Dit vraagt dus om wakkerheid en stilte in de geest, anders kun je het niet horen.

Ik ontwikkel een steeds sterker vermogen om naar mijn innerlijke stem te luisteren. Om er bij te blijven vooral. Want vaak heb ik het wel gevoeld, maar er niet naar geluisterd..

Ik zie het als een kans om te groeien wanneer ik soms keuzes maak die mijn verstand totaal te boven gaan. Want ik voel dat het me sterker maakt, met elke keer dat ik trouw ben aan mijn intuitie. Niet alleen word ik bevestigt in hoe goed deze keuzes uitpakken, ook is het ontzettend liefdevol om zo trouw te zijn aan mezelf. Om de moed te hebben te volgen wat soms zo eng en nieuw is. (de oude patronen lijken soms zo veilig..)

Ik voel zo veel eerbied en dankbaarheid voor mijn sensitIviteit. Dat het zo dichtbij me is. Het is loepzuiver, zo helder. Zo snel en scherp. En juist omdat het om verstilling vraagt en ze zich niet zomaar laat horen voelt de verbinding ermee zo veel intiemer en sterker.

Iedere dag weer nieuwe kansen om haar te horen, om in mijn kracht te gaan staan en hier niet aan te twijfelen.