Sinds ik bewust de weg in ben geslagen van mindfulness en bewustzijn, ook in mijn werk, kan ik niet anders meer dan trouw zijn aan dit pad, aan meZelf liever gezegd.
Elke dag weer dieper ontdekken wat me vreugde schenkt, wat ik nog mag bevrijden in mezelf, wat er gezien wil worden. En ik besef me steeds meer hoe vanzelf dit bij me gaat. Ik doe er niet echt moeite voor… ik kan eigenlijk niet anders, haha.
De weg van groei is er een die bij me past. Ik bloei er van op.

Bereid om situaties en levenslessen aan te gaan en aan te kijken die voor deze groei nodig zijn.
Daar waar het schuurt en pijn doet niet te vermijden, maar te zien als momenten waarop je wakker kunt worden voor een nieuwe weg, een nieuwe blik. Een andere richting, die je verder zal brengen, ook wanneer het hoofd nog niet precies weet waar naar toe.

Het leuke is dat ik door de opleiding Emotie Coaching ontdek dat ik vaak word uitgedaagd in de emotiegroep, (=levensthema) VERBAZING. Dat wil zeggen dat ik veel emoties ervaar die met dit thema samenhangen.
Het is de thematiek van groeien en het geeft de impuls om te onderzoeken.
Het gaat over de geest, onze mind, die gevraagd wordt om op te rekken wanneer deze in beperkende structuren aan het rondjes aan het draaien is. Verwachtingen die je hebt vast gezet. Conclusies die je hebt getrokken over jezelf, een ander, het leven.
De positieve emoties in die groep laten zich vertalen als verwondering, nieuwsgierigheid, helderheid/wakkerheid en fascinatie… Jaaa die herken ik ook zo sterk.
En gelukkig maar, want dat zijn de krachten in dit levensthema. Ik hou ervan om me te verwonderen, en daarom voel ik het ook met regelmaat.
Ik ben van nature wel helder en wakker. En dat helpt me in het innerlijke bewustzijnswerk wat er te doen is.

Gaan zien wanneer het denken, ‘mijn’ geest zich weer eens heeft vastgebeten in een conclusie, een bekend en veilig gedachtenspoor, wat 9 van de 10 keer angst in plaats van vreugde oproept.
Ook in mijn leven kom ik met regelmaat in scenario’s terecht die van me vragen mijn ogen te openen. Mijn blik te verruimen en te gaan zien waar ik in een tunnelvisie ben beland.
En geloof me, dat soort denk- en overtuigingspatronen zijn er heel veel meer dan je denkt!
Maar liefst 95 % van wat wij doen, denken en laten, gebeurt onbewust. Laat dat maar eens tot je door dringen. Dat is ontzettend veel. En dus, op al die onbewuste, beperkende, gedachtengangen en handelingen worden we uitgedaagd ons licht te laten schijnen.

En gelukkig, ik hou er van, dit onderzoek buiten de kaders.
Het leven wordt er gewoon een stuk leuker en lichter door. Je gaat leren zien wat er allemaal mogelijk is in plaats van wat je automatisch voor onmogelijk hield.
Vanuit ons beperkte brein en onbewuste patronen blijft er maar weinig ruimte over voor ontwikkeling, groei en spel. Voor het zien van de schoonheid om je heen.
Groeien is leuk! Het maakt het kind in jezelf weer wakker voor avontuur.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. En daarom geniet ik ook zo van mijn werk.
Van het coachen, het trainen. Geweldig om mensen te zien groeien en ze hier openingen in aan te reiken.
Het is wat ik het liefste doe. En ik ben benieuwd hoe dit pad zich verder ontvouwt.