Dit moment is er om volledig geleefd te worden! Om kleur te bekennen. Om expressie geven aan wie je bent. Je hebt iets unieks te bieden in deze wereld. Iets wat in jouw kern besloten ligt, vanaf het moment dat je werd geboren. Het is je blauwdruk en die mag jij naar buiten brengen. Dit is een natuurlijke wet. Kijk maar naar een krokus en hoe zij bloeit. In haar bloembol ligt al besloten dat zij een krokus is en geen roos… Als vanzelf richt zij zich op naar het licht en toont zich in haar eigen kleur en vorm. Zonder schaamte laat zij zich zien in haar ware verschijning. Dit vraagt de natuur ook aan ons. Te bloeien zoals we bedoeld zijn. Onze intuitie te volgen. En dat mogen we ontdekken. Niet door daar hard over na te denken of iets na te streven, maar door je te openen en in stilte te luisteren. Je hoeft niet op zoek naar jouw missie. Vraag het leven maar eens wat jij te bieden hebt… en wacht dan geduldig op het antwoord. Het leven zal het je spiegelen.
Wat wil er door jou naar buiten komen naar het licht? Wil je zingen, dansen of schrijven? Misschien is het jouw gave om werkelijk te luisteren naar mensen. Wat het ook is, probeer niet te worden wat je niet bent of wat anderen van jou verwachten! Probeer geen roos te zijn als je als krokus bent geboren. Wees geduldig, en durf je over te geven aan je natuurlijke impulsen. Wil je zingen? Zing! Heb je zin om te dansen? Dans! Volg die natuurlijke stroom wanneer die komt. Stel niet uit tot morgen, vraag je niet af of het nu wel het juiste moment is, of het niet verstandiger is om… Het leven vraagt erom dat je er Nu bent. En de zin van het leven is als je het mij vraagt dat je in volledige vrijheid expressie geeft aan wie je in wezen bent. Dit vraagt er misschien om dat je oude overtuigingen overboord gooit. Dat je oude oordelen en taboes mag loslaten. Vaak zijn we al heel jong veroordeeld op die stukken die juist zo puur bij ons horen en die maken wie we zijn. Misschien is jouw felheid wel net datgene wat jij hier te bieden hebt op aarde. Kun jij mensen wakker prikken. Maar heb je bijvoorbeeld je al heel vroeg geleerd dat je beter je mond kon houden, waardoor je nu steeds inslikt wat je eigenlijk zou willen zeggen. Of andersom, is je bescheidenheid als kind keer op keer veroordeelt, terwijl je een gave hebt om te observeren en te luisteren.
Vertrouw er maar op dat zich zal ontvouwen wat jij te bieden hebt als je de innerlijke stroom van je impulsen en creativiteit volgt. En als die stroom komt, dan moet je surfen! Zie het leven als een speelveld waarin jij een unieke rol te spelen hebt. En je mag uitproberen, zoeken, vallen en weer opstaan. Wanneer je iets doet wat in lijn ligt met je ware zijn zul je vreugde voelen! Die vreugde is je geboorterecht en je natuurlijk staat van zijn. Logisch dus dat je blij wordt wanneer dit naar buiten komt! Je vreugde vertelt je dat je iets doet wat helemaal past bij wie je bent en dat dit vrij is. En dan… dan kan het lente worden!