Compassie
‘De taal van het hart’

Compassie is een natuurlijke kwaliteit van ons hart; we zijn liefdevolle wezens. Energetisch bekeken is de energie ervan ruim en stromend in en rond je hartstreek.
We dragen deze onvoorwaardelijke liefde allemaal in ons. Iedereen is ook in staat om verbinding te leggen met deze kern. Het is de liefdevolle plek van waaruit je er kunt zijn voor je pijn en imperfecties. Compassie voelen heeft niets te maken met medelijden, het is gedachteloos.
Je leidt jezelf niet af, je doet niet alsof, je bent echt aanwezig en dit vraagt moed en bereidheid. Vaak zijn we geneigd onszelf met hardheid en strengheid te benaderen. Dit is over het algemeen niet helpend als je al pijn ervaart. Het ontwikkelen van (zelf)compassie zal je helpen op een meer vriendelijke manier met jezelf en anderen om te gaan.

♥  Hoe ziet compassie traject eruit?

In de 1 op 1 sessies help ik je weer contact te maken met je hart en hier oordeelloos bij aanwezig te zijn. Zodat het op haar eigen tempo kan openen. We onderzoeken tegelijkertijd de innerlijke overtuigingen die je klein houden. In een veilige setting verkennen we emoties rondom schuld en schaamte en leer ik je hoe je hier uit kunt stappen. Die wijsheid draag je zelf al in je!
We gaan samen in gesprek, maar ook meditatie, licht ademwerk en elementen uit de EmotieCoaching kunnen onderdeel zijn van een sessie.

Een compassie traject ga je aan voor 5 bijeenkomsten. Deze afspraken plannen we vooraf samen in.
Na die tijd ben ik altijd beschikbaar voor een eventueel natraject van een aantal losse coaching sessies als je daar behoefte aan hebt.

 

 

 

 

Ik ben erg blij dat ik de compassie sessies bij Roos heb gevolgd. Ik heb op een warme, vriendelijke manier opmerkzaam leren zijn en mezelf bijvoorbeeld de vraag leren stellen ‘Wat is nu het meest compassievolle wat ik kan doen?’……De sfeer was steeds zodanig dat ik mezelf kon zijn en me open kon stellen, hoe ik me ook voelde. Er kon ervaren worden wat er te ervaren was. Hierdoor kregen de sessies diepgang.

Thijs