Deze gast-blog is geschreven door Robin Hessels. Over de moed om kwetsbaar te zijn.
Dankjewel Robin voor het delen van jouw pad.

“Afgelopen zondag was het tijd voor een stiltedag bij ‘t Derde Erf in de buurt van de Soester Duinen. Tijd om ruimte te maken en alleen maar mezelf te zijn, met mezelf te zijn.
Na de lunch staken we in stilte de weg over en liepen we door het bos naar de zandverstuivingen. Ik vind het heerlijk om eraan herinnerd te worden dat het zo dichtbij huis zo mooi kan zijn. Het was warm dus ik was op slippers en ruilde die af en toe in voor mijn blote voeten.
Lopend door het zand dacht ik met een glimlach terug aan een gesprek van twee weken geleden. Over de kwetsbaarheid die mindfulness met zich mee kan brengen. Hoe eng en onwennig dat kan voelen. En hoe mooi en bijzonder deze verandering tegelijkertijd is. Er is een muurtje afgebroken. Er mag meer binnenkomen en daar horen ook pijn en verdriet bij. Maar voor dit pad heb ik bewust gekozen en kies ik telkens opnieuw voor. Vandaag koos ik ervoor om op slippers en blote voeten te wandelen. Hierdoor waren mijn voeten vies en was er af en toe pijn door de takjes en dennennaalden (ik had zelfs een mini beetje bloed..) maar ik voelde ook het warme zand, het kriebelende gras en het zachte mos onder en langs mijn voeten. Alle sensaties mochten binnenkomen.

Dat betekent mindfulness voor mij. En ik ben blij en dankbaar dat ik mij meer durf bloot te stellen aan alle gevoelens en sensaties. Het is zeker niet de makkelijkste weg maar wel mijn weg.”