Als je je werkelijk opent voor dit moment, opent het leven zich als een avontuur. Als een dans, als een spel, waarin jouw natuurlijke, steeds bewegende impulsen de stroom zijn.
In dit moment is er openheid , nieuwsgierigheid en gemak. Een absoluut vertrouwen geeft de richting aan van wat de volgende stap zal zijn.

In dit moment ligt het leven besloten. Jouw levenservaring! En jij kunt zelf kiezen welk spoor je volgt, wat je aandacht trekt, waar je in gelooft. Wat je oprecht interessant vindt om te geloven!
En dan wordt het leuk en begint het ware avontuur, wat je zal leiden naar datgene wat echt bij je past. Niet geleid door oude, ingesleten paden, die je met je ogen dicht kunt lopen en waarin je steeds weer tegen dezelfde stenen stoot, dezelfde bergen beklimt. Maar aangetrokken door nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen, nieuwe kleuren die je leven willen binnenkomen en die je uitdagen om te groeien. Om in beweging te komen. Je hart is gemaakt voor dit avontuur! Het zal verheugd kloppen en vreugde ervaren omdat, als je deze stroom volgt, het precies is waar het zo naar verlangt. De plek waar het hart wil zijn, en niet waar het moet zijn volgens die oude, beperkende gedachtepatronen.

Voel je de opwinding in je buik? Dit is de eerste dag van je nieuwe leven! Vrij van saaie, uitputtende verplichtingen die je geconditioneerde mind je ingeeft. Ben je ze al zat? Het hier en nu roept je. Om te je herinneren aan die natuurlijke staat van zijn waarin we de wereld ont-dekken en exploreren. Het is weer leren kijken door de ogen van een klein kind; de dingen ervaren alsof het de eerste keer is. En dan wordt alles weer interessant en de moeite waard.

Laat vandaag het begin zijn om bewust te kiezen voor waar je wilt zijn met je aandacht. Laat deze dag een oneindige ervaring zijn, waarin je niet zo hoeft te worstelen, maar waarin je je vol vertrouwen en gefascineerd verhoudt tot wat er op je afkomt van moment tot moment.

Je kunt gaan ervaren dat dit hier en nu volkomen veilig is. Dat je elke poging om het leven te sturen kunt laten gaan. Dit moment is het enige waar we in ons bewustzijn toegang tot hebben. En terwijl ik dit schrijf is er alweer een nieuw Nu aangebroken. Ik wil je uitnodigen om eens diep adem te halen. De zware rugzak van je schouders af te gooien met wat je nog met je meezeulde aan oude overtuigingen en patronen, en eens om je heen te kijken. Wat zie je? Wat hoor je? Wat ruik je? En vanuit daar; wat wil je doen, en op welke manier? Wat geeft je het meeste vreugde?

Deze dag, dit moment, is ons gegeven om van te genieten, om te groeien en haar avontuur te eren.